"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

пʼятницю, 27 січня 2023 р.

Обмін досвідом з бібліотеками Великобританії


 26 січня 2023 року БФ "Бібліотечна країна" організував обмін досвідом бібліотек України з бібліотеками Великобританії. 

Фахівці Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова взяли участь в цьому масштабному заході. Адже, як зазначила пані Люсьєна Шум, координаторка цього спілкування було зареєстровано понад 100 учасників з кожної країни. 

В першій частині спілкування досвідом поділилися представники різних напрямків організації “Libraries Connected”. Цікаво було зануритися в реальність, коли люди ще говорять про пандемію, та активності, які подекуди різняться з нашими. Спікери розповідали про проєкти, які реалізуються в бібліотеках Великобританії з охорони здоров'я, просування читання, цифрову грамотність та просування культури і творчості.

Друга частина занурила всіх вже в нашу українську реальність. Доповіді про Луганську ОУНБ, яка вже двічі переміщала та розпочинала роботу на новому місці; бібліотеку Тростянця Сумської області, яка місяць перебувала в окупації, та інші бібліотеки, які трансформували свою роботу під сучасні реалії, мені дуже відгукнулися. 



Рекомендую подивитися це спілкування адже воно транслювалося на фейсбуці та взяти для себе досвід колеги з Великобританії та познайомитись з досвідом наших українських колег.

   


Немає коментарів :

Дописати коментар