"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 25 вересня 2023 р.

Час запалювати зорі: післясмак Львівського бібліотечного форуму

Останній день ХІІІ Львівського міжнародного бібліотечного форуму мав назву Бібліотеки (для) майбутнього.


Розпочався день з доповіді Андрія Зелінського, військового капелана, співзасновника та викладача Української академії лідерства, письменника "Мистецтво запалювати зорі". Надзвичайно пізнавальна лекція з багатьма алегоріями та особистими відкриттями. Все починається з подиву наукові відкриття, спортивні досягнення, мистецькі прориви, МАЙБУТНЄ. Про дивосвіт, мандрівку життям, книги як ключі, особисте зростання, історію, Григорія Піпського. Про вали, які потрібно перейти, та навчитися запалювати зорі дуже мотиваційно розповів доповідач. "Моє життя в моїх руках, моя країна -теж". Трансляція за посиланням.


На круглому столі "Здоров'я нації і наслідки війни - як бібліотеки можуть зробити свої громади здоровішими?" обговорили досвід реалізації проекту «Здорові бібліотеки» за підтримки україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Реалізація проєкту в 20 пілотних громадах показала, як можна ефективно профілактувати здоров’я через мережу бібліотек. Трансляція за посиланням


У заключному виступі "Замість післямови. Українські бібліотеки. Незламність і візія майбутнього" Олег Сербін, в.о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, та Оксана Бруй, директорка Науково-технічної бібліотеки КПІ імені Ігоря Сікорського, президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, підвели підсумки форуму. Невтішною була порівняльна статистика кількості бібліотек в довоєнні роки та по результатам 2022 року, але не дивлячись на це наші незламні бібліотеки відновлюються і працюють.


Бібліотеки - це місця сили майбутнього: людей, громади, України. Така візія бібліотеки майбутнього. А для цього потрібно зламати стереотипи і почати це робити з себе. Перейти ті вали, про які казав Андрій Зелінський, і запалювати зорі.


Заключний виступ можна подивитись за посиланням.

Дякуємо Українській бібліотечній асоціації та всім організаторам за можливість долучитися до форуму, послухати такі мотивуючи виступи. 

Маю надію, що коли війна закінчиться нашою Перемогою, бібліотеки України, а особливо на деокупованих територіях матимуть змогу відновлюватися та змінюватися на краще для добробуту своїх громад.

Дякуємо ЗСУ та працюємо далі.

Ольга Козаченко, головний методист НМВ Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва 



Немає коментарів :

Дописати коментар