"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 23 травня 2024 р.

Всеукраїнська бібліотечна екотолока, Дубль 2: травень 2024

23 травня 2024 року фахівці Херсонської обласної бліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова взяли участь у Всеукраїнській бібліотечній Екотолоці-2, організованій Волинською обласною бібліотекою для юнацтва. До заходу приєднались бібліотечні фахівці з Миколаєва, Хмельницька, Івано-Франківська, Києва, Львова, Чернігова, Сум та Вінниці.


Під час заходу розглядались питання проблем довкілля та заходи щодо ліквідації цих проблем після війни, очищення природи, про екозвички українців, бібліотечні форми роботи щодо екологічної свідомості читачів.

Про екологічну свідомість українців цифрами статистики розповіла Оксана Лисак - начальниця відділу екології Луцької міської ради. Як дітям та молоді розказати про екологію довкілля крізь призму бібліотечного  театру та інтерактивного спілкування дізналися з досвіду роботи Волинської ОБЮ для юнацтва про творчу студію, вистави на екологічну тему, ігрові форми щодо сортування сміття тощо.

Цікавим досвідом роботи щодо екологічної свідомості дітей, юнацтва та молоді і бібліотечними лайфхаками поділились фахівці Хмельницької, Чернігівської та Івано-Франківської обласних бібліотек для юнацтва, бібліотеки-філії №37 Львівської муніципальної бібліотеки, Київської бібліотеки для дітей на Пріорці ("Зелена бібліотека"). Колеги ділились не тільки досвідом але й планами на майбутнє.

Підсумовуючи всі виступи можна стверджувати, що бібліотекам є над чим працювати в напрямку екологічної просвіти, і насамперед після закінчення війни.

Дякуємо колегам із Волинської обласної ббліотеки для юнацтва за запрошення і чудово проведений захід, не дивлячись на технічні проблеми. Ми ж українці - ми вистоїмо і зробимо все якнайкраще. І разом до Великої Перемоги!

Немає коментарів :

Дописати коментар